Winterstalling


100 ton mobiele kraanUw boot is een kostbaar bezit... Maar ook uiterst kwetsbaar. Een goede winterstalling is daarom erg belangrijk. Jachtcenter Elburg BV heeft ruime en goede mogelijkheden voor winterberging van uw boot. Zo heeft u de mogelijkheid uw boot te stallen op de wal buiten, in de werkhal, in de geïsoleerde hal of in de haven. Wilt u uw boot binnen stallen dan is dit mogelijk in de werkhal of in de geïsoleerde hal. De geïsoleerde hal is een "schone" hal. Hier zijn werkzaamheden aan uw boot niet toegestaan. Uw boot staat hier schoon en netjes opgeslagen. Wilt u wel werkzaamheden aan uw boot uitvoeren, dan kunt u uw boot het beste in de werkhal of buiten stallen. Om ervoor te zorgen dat uw boot veilig bij ons staat, dient u zich te houden aan onze huisregels. Deze zijn opgesteld omdat wij veel waarde hechten aan het voorkomen van schade aan uw boot tijdens de winterberging. Naleving van deze huisregels betekent niet alleen baat voor u, maar ook voor alle andere booteigenaren.


Ons winterstallingsseizoen loopt van 1 oktober t/m 1 mei. Wij beschikken over 2 kranen. Eén vaste kraan voor schepen tot een gewicht van 32 ton en een lengte van 16 meter en een mobiele kraan voor schepen tot 100 ton en langer dan 16 meter.


Procedure

Na ontvangst van uw aanmeldingsformulier wordt voor u een plaats van uw voorkeur gereserveerd voor de komende winter. Telefonisch maakt u dan, minimaal 1 week van te voren, een afspraak wanneer u uw boot in de winterstalling wilt doen. Dit kan wanneer het u schikt. Wij kranen op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 8.00 uur tot 17.00 uur.


Buitenstalling met sneeuwWanneer u uw boot brengt voor de winterstalling kunt u maximaal een week in de haven blijven liggen en de nodige voorbereidingen treffen. Eventueel kunt u uw mast voorbereiden en aftuigen. Hiervoor hebben wij de beschikking over 2 mastenkranen. Eventueel kan ons ervaren personeel u hierbij helpen. Aan het gebruik van de mastenkraan zijn geen kosten verbonden.


Wordt uw boot "gekraand", dan wordt uw boot met behulp van één van onze botenkranen uit het water gehaald, op een goed passende bok geplaatst, afgespoten en met behulp van onze hydraulische wagen naar zijn stallingsplek gebracht.

In het voorjaar maakt u weer minimaal 1 week van te voren een afspraak wanneer uw boot weer te water kan.


Download huisregels (nederlands)


Download algemene voorwaarden (nederlands)